Κορυσχάδες

Το χωριό έχει συνδέσει το όνομά του με την Εθνική Αντίσταση! Εδώ συνήλθε εν μέσω πολέμου το Εθνικό Συμβούλιο που προέκυψε από εκλογές που αποφάσισε η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) και διεξήχθησαν στις 25 Απριλίου 1944 σε όλη τη χώρα.

Oι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου που το αποτελούσαν αντιπρόσωποι των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου 1944 και ολοκληρώθηκαν στις 27 Μαΐου 1944.
Πέρα όμως από αυτό, στο χωριό κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής υπήρξαν το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ με συνεργεία οπλισμού, νοσοκομείο, το τυπογραφείο της 13ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ, οι αποθήκες της επιμελητείας του Αντάρτη κλπ.

Σήμερα το χωριό φιλοξενεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Ένα άλλο σημαντικό χωριό για την Εθνική Αντίσταση είναι η Βίνιανη (Ευρυτανίας), αλλά για αυτή θα σας πω άλλη φορά, όταν τη φωτογραφίσω. 

Το χωριό είναι πανέμορφο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Καρπενήσι, σε υψόμετρο 940 m. 
Ο επισκέπτης θα βρει να μείνει σε έναν από τους 5 αν δεν κάνω λάθος ξενώνες, που δεν είναι τίποτε άλλο από παλιά ανακαινισμένα σπίτια. Αν σχεδιάζετε να πάτε προς το χωριό συνδυάστε το με φαγητό στην πλατεία. Θα με θυμηθείτε...