Οι περίεργοι τύποι του 12ημέρου

Ήρθαν τα Χριστούγεννα;
Προσοχή! 


Από την ημέρα των Χριστουγέννων και για 12 μέρες κυκλοφορούν ανάμεσά μας κάτι περίεργοι τύποι που δεν μας πολυγουστάρουν…
Όχι ότι θα πάθετε τίποτα, δεν προκαλούν πόνο στους ανθρώπους, αλλά μια ταλαιπωρία θα την υποστείτε. Θα σας κοροϊδεύουν, θα γελάνε μαζί σας, θα σας κάνουν χαζές ερωτήσεις ή ερωτήσεις που δεν έχουν απάντηση και γενικώς θα νιώσετε πολύ άβολα… Αφήστε δε, που μπορεί να σας σπάσουν ότι γυαλικό έχετε και να κατουρήσουν τα φαγητά σας, αλλά και σας τους ίδιους…. 

Γιατί να τα υποστείτε όλα αυτά; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, αφού μπορείτε εύκολα να το αποφύγετε. Πάρτε ένα κόσκινο και βάλτε το στην πόρτα σας. Εάν δεν έχετε κόσκινο (ποιος έχει σήμερα κόσκινο στο σπίτι του?) μην προσπαθήστε να παραγγείλετε. Μέχρι να έρθει με τις καθυστερήσεις των courier, οι τύποι αυτοί θα έχουν φύγει. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι προστασίας. Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και ξεφτίστε το, να έχει πολλά ξέφτια όμως και βάλτε αυτό την πόρτα σας. Εάν πάλι δεν έχετε ούτε τέτοιο, πάρτε ένα λιπαρό τμήμα χοιρινού κρέατος (τέτοιο έχουν όλα τα σπίτια) και βάλτε κομμάτια του σε διάφορά σημεία έξω από το σπίτι. Το κόσκινο και το ύφασμα ποντάρουν στην χαζομάρα και την αγραμματοσύνη αυτών των τύπων, που θ’ αρχίσουν να μετράνε τις τρύπες ή τα ξέφτια, αλλά επειδή είναι αγράμματοι και ξέρουν να μετράνε μέχρι το δύο θα ξεκινάνε συνεχώς από την αρχή και έτσι θα περάσει η νύχτα χωρίς να σας ενοχλήσουν. Το χοιρινό ποντάρει στη λαιμαργία τους γι’ αυτό δεν σας θέλω τσιγκούνηδες. Πρέπει να βάλετε αρκετό χοιρινό και να το κρύψετε κιόλας ώστε μέχρι να το βρουν από τη μυρωδιά και να το φάνε, να έχει φύγει η νύχτα. 

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι τύποι; Αυτοί λοιπόν είναι κάτι κακοί και πανάσχημοι τύποι που όλο το χρόνο ζουν κάτω από τη γη και με πριόνια, τσεκούρια, δόντια και ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν, προσπαθούν να κόψουν το δέντρο που κρατάει τη γη. Με το που τους έχει μείνει μια φλούδα για την επίτευξη του ετήσιου budget, γεννιέται ο Χριστός και αυτομάτως το δέντρο θρέφει και γίνεται όπως ήταν στην αρχή. Τότε αυτοί νευριασμένοι ξεχύνονται στη γη και προσπαθούν να κάνουν κακό στους ανθρώπους και τα αγαθά τους.
Εμφανίζονται στη γη με τη γέννηση του Χριστού λοιπόν (σήμερα είναι η πρώτη τους ολόκληρη βραδιά, χθες ήταν μισή…) και ξεκινάνε το καταστροφικό τους έργο. Προτιμούν ποτάμια και ρυάκια, αλλά επειδή που να βρουν ανθρώπους εκεί κατεβαίνουν και στις πόλεις… 

Αυτοί οι τύποι είναι 18 συνολικά:
Ο ΒΑΤΡΑΚΟΥΚΟΣ θα είναι ο πιο μεγάλος βάτραχος που έχετε δει. Τέτοια ομοιότητα, αλλά στο πολύ πολύ μεγαλύτερο.
Ο ΓΟΥΡΛΟΣ δεν κάνει τίποτα το συνταρακτικό, αλλά επειδή παρατηρεί τα πάντα τα μάτια του έχουν πεταχτεί έξω τόσο πολύ, αν τον δείτε θα κατουρηθείτε από μόνοι σας, δεν χρειάζεται να σας κατουρήσουν αυτοί…
Ο ΚΑΤΑΧΑΝΑΣ που τρώει και ρεύεται μόνο, αλλά όταν λέμε ρεύεται… βόθρος…
Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ που το ένα από τα πόδια του είναι κατσικίσιο. Όπου το βάλει τα κάνει λαμπόγυαλο…
Ο ΚΟΨΟΜΕΣΙΤΗΣ είναι fan των τηγανιτών με μέλι (οι δίπλες δεν εξαιρούνται). Κουτσός και καμπούρης δεν θα σας αφήσει τίποτα..
Ο ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ είναι αυτό που λέει το όνομά του, το χέρι όμως που του έχει απομείνει είναι τόσο μακρύ που συχνά το πατάει και πέφτει, συμπαρασέρνοντας ότι είναι δίπλα του.
Ο ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ που έχει τεράστια δόντια, τόσο τεράστια που καλύπτουν τα χείλια του, δεν θα ασχοληθεί μαζί σας, εκτός αν είστε παπάς. Τότε την βάψατε. Μόνο με παπάδες ασχολείται και γι’ αυτό φοράει μονίμως ένα καλυμμαύκι (κλεμμένο βεβαίως…)
Ο ΚΩΛΟΒΕΛΟΝΗΣ είναι μακρύς κι λεπτός σαν μακαρόνι κι έτσι μπορεί εύκολα να περνάει από τις κλειδαρότρυπες κι από τις τρύπες του κόσκινου. Η ουρά του καταλήγει σε βέλος.
Ο ΜΑΓΑΡΑΣ που έχει μια κοιλιά σαν τούμπανο και αφήνει βρομερά αέρια πάνω στα φαγητά.
Ο ΜΑΛΑΓΑΝΑΣ που ξεγελάει τα παιδιά με γλυκόλογα για να τους πάρει τα γλυκά
Ο ΜΑΛΑΠΕΡΔΑΣ (ξέρω τι σκεφτήκατε αλλά χάσατε) που του αρέσει να κατουράει τα φαγητά.
Ο ΜΑΝΤΡΑΚΟΥΚΟΣ (φήμες λένε πως είναι ο αρχηγός, αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει λόγω εσωτερικών διαφωνιών) είναι ο πιο άσχημος και πιο επικίνδυνος. Αυτός πειράζει μόνο τις γυναίκες…
Ο ΠΑΓΑΝΟΣ είναι κουτσός (λες και οι άλλοι δεν είναι…) και ενώ φοβάται τη φωτιά λατρεύει τη στάχτη. Επειδή το πόδι το έχασε από κλωτσιά γαϊδάρου μάλλον ο γάιδαρος δεν τον κλώτσησε μόνο στο πόδι…
Ο ΠΑΡΩΡΙΤΗΣ με την τεράστια μύτη (μα πολύ τεράστια, σαν προβοσκίδα) είναι αυτός που αν του μιλήσετε θα χάσετε τη φωνή σας γιατί θα σας την πάρει.
Ο ΠΕΡΙΔΡΟΜΟΣ που μόνο τρώει, αλλά μιλάμε για πολύ φαγητό, δεν θα σας αφήσει τίποτα…
Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΟΣ που πλανεύει τους ανθρώπους γιατί μπορεί να μεταμορφώνεται σε ζώο.
Ο ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΗΣ που χώνει παντού το χταποδίσιο χέρι του για να σκουντουφλάνε πάνω του οι άνθρωποι.
Ο ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΗΣ θα σας θυμίσει τον «εξορκιστή» αφού γυρνάει το κεφάλι του συνεχώς γύρω γύρω.

Όπως ήδη έχετε καταλάβει πρόκειται για τους Καλικάντζαρους. Μορφές σαν αυτές των καλικαντζάρων υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους λαούς του κόσμου, με ποιο γνωστά τα Νορβηγικά τρολ. Αυτά είναι ανθρωποφάγα όπως και τα σημερινά τρόλ του διαδικτύου.
Στην Ελλάδα, τους κληρονομήσαμε από τους αρχαίους προγόνους μας, που τους ανέφεραν ως δαιμόνια. 

Οι τύποι αυτοί θα μας αφήσουν ήσυχους μετά τον αγιασμό των υδάτων και των σπιτιών από τον Παπά, στα Φώτα. Θα φύγουν φωνάζοντας «Φεύγετε να φεύγωμε, 'τι έρχεται ο τρελόπαπας με την αγιαστούρα του και με τη βρεχτούρα του. Μας άγιασε μας έβρεξε και μας, μας εκατέκαψε!».
Θα ξαναγυρίσουν στα έγκατα για να ξεκινήσουν από την αρχή το κόψιμο του δέντρου που βαστάει τη γη, σ’ αυτή την αέναη και ατέρμονη προσπάθειά τους να καταστρέψουν τον κόσμο.

Στήστε λοιπόν κάμερες και ετοιμαστείτε. Θέλω video, για να κάνουμε παγκόσμια πρώτη…