Ο καταρράκτης του Βαλανάρη στο Ντράφι

Βαλανάρης είναι το ρέμα που ξεκινάει από την Πεντέλη και διασχίζοντας το Ντράφι, κάπου στο ύψος της Παλλήνης, ενώνεται με το ρέμα της Ραφήνας. 


Στην πορεία του, στο ύψος του Ντραφίου, σχηματίζεται αυτός ο μαγευτικός καταρράκτης ύψους περίπου 6 μέτρων και συνεχούς ροής που μεταβάλλεται ανάλογα με την εποχή. 

Δεν συνοδεύεται από κάποιο θρύλο, δεν θα βρείτε νεράιδες και ξωτικά, θα βρείτε όμως ένα πανέμορφο σημείο σχεδόν 20 χλμ από την Αθήνα. Οι μόνες ιστορίες που συνοδεύουν το μέρος είναι οι ιστορίες νεαρών από την Παλλήνη, τον Γέρακα και την Ραφήνα. Είναι όμως οι δικές τους ιστορίες και όχι ιστορίες διαμοιρασμού. 

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό! 
Το σημείο είναι αυτό: https://goo.gl/maps/o6VNdzNLd9dxe8Ya9. Δεν κάνει για παιδιά, δεν έχει χώρο για τρέξιμο, μπάλλα, ποδήλατο και το μονοπάτι της κατάβασης δεν είναι για παιδιά. 



Ένα υπέροχο μέρος, που δυστυχώς κινδυνεύει επειδή είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και εύκολα προσβάσιμο. 
Κινδυνεύει από τους κάθε λογής ανεγκέφαλος που είτε θα αφήσουν τα σκουπίδια τους, είτε θα χαράξουν τον έρωτά τους πάνω σε κάποιο δέντρο ή πέτρα, είτε θα γράψουν με σπρέι... 
Γιατί μωρέ; Τόσο βάρβαροι;

Αν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε προσέξτε το για να το έχουμε. Μην το βανδαλίσετε με σκουπίδια και γραψίματα. Ήδη το μέρος έχει υποστεί μια ανυπολόγιστη καταστροφή από τη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης. Ήταν γεμάτο πεύκα, ήταν μέσα σε πυκνό δάσος... Παραμένει όμως εντυπωσιακό. 

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέρος, τη χλωρίδα και την πανίδα ας κάνει κλικ εδώ: www.naturagraeca
















Κι εδώ μερικά videos: