Το σπήλαιο των Συναυλιών

Είναι το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα που διαθέτει "σάλα" τη "Σάλα της αποθέωσης" όπως ονομάζεται, εμβαδού 900 τμ. 
Η εξαιρετική ακουστική σε συνδυασμό με τη "σάλα" το κάνει ιδανικό για συναυλίες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί λόγω κινδύνων για το σπήλαιο. 
Στο σπήλαιο αυτό έχει τραγουδήσει η Μαρία Φαραντούρη καθώς και η Μαρία Κάλας (εικάζεται ότι είπε μια άρια για τον Ωνάση μπροστά σε πολύ περιορισμένο κοινό το 1961). 
Δεν είναι όμως οι συναυλίες αυτές που θα πρέπει να περιμένουμε για να επισκεφτούμε τη μαγευτική Δρογκαράτη στη Σάμη της Κεφαλλονιάς.  
Το σπήλαιο είναι ανοιχτό και δέχεται επισκέπτες ολόκληρο το έτος. Πιστέψτε με, είναι από τις βόλτες που θα σας μείνουν αξέχαστες. 
Η Δρογραράτη ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια μετά από σεισμό που άνοιξε τη σημερινή είσοδο της. Είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο πως το σπήλαιο έχει συνέχεια, εκτείνεται δηλαδή πέρα από αυτό που σήμερα γνωρίζουμε και πιθανότατα συνδέεται και με άλλα σπήλαια της Κεφαλλονιάς. Άλλωστε βρίσκεται τόσο κοντά στη Μελισσάνη... 
Κάποιοι από στους σταλακτίτες / σταλαγμίτες είναι σπασμένοι. Λένε από τους σεισμούς, αλλά το δικό μου μυαλό γνωρίζοντας πόσο μας αρέσει να καταστρέφουμε δεν αποκλείει το ανθρώπινο χέρι. 
Όπως και να 'χει, πρόκειται για ένα έργο τέχνης που η φύση χρειάστηκε 150 εκατομμύρια χρόνια για να το φτιάξει. 















Και βέβαια ως γνήσιο Ελληνικό αξιοθέατο, δεν θα μπορούσε να λείπει η πλαστική καρέκλα, κατευθείαν από το DATSUN. Για να μη ξεχνιόμαστε σε ποια χώρα είμαστε. Άλλωστε ταιριάζει τόσο πολύ που μόνο Ελληνικό μυαλό θα μπορούσε να τη βάλει εκεί, στη μεγάλη σάλα. Οι κουτόφραγκοι ούτε που θα το σκέφτονταν...